Voormalige Nederlandse bussen in het buitenland
De exportlijst is terug! Nadat in 2008 door de beheerder van busfoto.nl een opzet is gemaakt van een lijst met daarop informatie over het bestemming van honderden Nederlandse bussen die voor export naar het buitenland werden gebracht, is in maart 2012 deze lijst door collega-hobbyist René van Lier geheel nagezien, geactualiseerd en uitgebreid.

Momenteel telt de nieuwe exportlijst meer dan 5500 rijen met informatie over de locatie van voormalige Nederlandse lijnbussen. Deze informatie is verzameld via verschillende bronnen. Vele Nederlandse hobbyisten hebben (in)direct een bijdrage geleverd door informatie door te sturen of via (semi-)openbare bronnen te delen met medehobbyisten. Daarnaast is gebruik gemaakt van gepubliceerde informatie en foto's van hobbyisten en bedrijven in het buitenland, die door het publiceren van foto's en wagenparklijsten een substantiele bijdrage hebben geleverd. Tenslotte heeft de inzet van René van Lier er voor gezorgd dat de beschikbare informatie sinds 2008 is geactualiseerd tot het heden.


De informatie in onderstaande Excel-bestanden is echter niet volledig en het is ook niet mogelijk om deze compleet te maken. Sommige buitenlanden zijn slecht toegankelijk waarbij informatie slechts met moeite is te verkrijgen. Nieuwe informatie is echter ten alle tijden welkom om de lijst beter te maken dan dat hij nu is. Mocht u aanvullingen danwel errata hebben, dan kunt u altijd contact met de huidige auteur opnemen via .


 

Download lijst via domein traminfo.nl/ (meest actuele versie)
(De exportlijst is een initiatief van deze website. Op een later moment en met grote dank is de actualisatie voortgezet door de maker van traminfo.nl. De meest actuele versie is derhalve immer bij hem te raadplegen)
 
Kies een taal:
Top  
Contact - FAQ - © 2006-2021 Busfoto.nl - Alle afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd - Privacy & cookiebeleid